Makkelijk (En Goedkoop!) Geld Wisselen

Yes, je hebt eindelijk je droomreis naar Verweggistan geboekt! Naast dat je je onwijs gaat verheugen op die vakantie, wordt het langzaamaan ook tijd dat je je eens goed gaat voorbereiden. Want hoe ga je bijvoorbeeld zorgen dat je je zuurverdiende Euro’s omgewisseld krijgt, zo makkelijk en goedkoop mogelijk?

Gewoon Pinnen

Er zijn uiteraard meerdere manieren om voor elkaar te krijgen dat je de juiste valuta krijgt. Zo kun je meestal wel pinnen bij de pinautomaten en winkels in het desbetreffende land, maar het nadeel hiervan is dat er over het algemeen altijd kosten in rekening worden gebracht. Het is niet ondenkbaar dat je per pinbeurt een bedrag van €2,50 moet betalen, en met je creditcard zelfs €4,50 per keer kwijt kunt zijn.

Geld wisselen

Ook kun je natuurlijk op de plek van bestemming pas geld wisselen, maar je zult er vrijwel altijd achter komen dat het toch handiger is om vooraf al wat vreemde valuta bij je te hebben. Je zult bijvoorbeeld maar een visum moeten halen bij de douane, de taxi naar je hotel moeten betalen of heel graag ergens een hapje wilt eten… De pinautomaten op het vliegveld zijn vaak ontzettend lang, en wij kunnen ons zo voorstellen dat je zo snel mogelijk de luchthaven wilt verlaten om echt te gaan genieten van je vakantieplek.

Vooraf al wisselen dus. Het bespaart niet alleen tijd, maar uiteindelijk ook geld. Je bank is een goede optie, maar vraagt vaak wel een extra commissie of heeft de valuta die jij nodig hebt misschien niet eens op voorraad.

Wisselkantoren

Wisselkantoren zijn ook een mogelijkheid. Alleen al in Amsterdam vind je tientallen plekken waar je geld kunt wisselen, maar persoonlijk kies wij niet graag voor een achteraf gelegen toko. Om 100% zeker te zijn dat je niet voor vreemde verrassingen komt te staan, zouden wij naar een bekend en erkend bedrijf gaan, zoal GWK Travelex. Deze wisselkantoren zijn betrouwbaar en zitten met 51 vestigingen vrijwel altijd bij je in de buurt, maar ook in treinstations en op vliegvelden.

Groot voordeel van GWK Travelex is dat je ook online je vreemde valuta kunt bestellen. Je hoeft dan én geen provisie en administratiekosten te betalen én je kunt het afhalen wanneer en waar je wilt, als het maar na 4 werkdagen is en uiterlijk 31 werkdagen na je bestelling. Onderweg naar Schiphol kun je dus makkelijk je geld afhalen, zonder er extra voor te moeten reizen. Kun je mooi genieten van je welverdiende reis.