Internetfraude – 5 tips om oplichting te voorkomen!

De afgelopen week was in het nieuws dat 450.000 mensen in Nederland slachtoffer zijn geworden van internetfraude. Ook met domeinnamen vindt de laatste tijd veel fraude plaats. In dit artikel 5 eenvoudige tips om te voorkomen dat u opgelicht wordt.

Betaal niet vooraf als u de verkoper niet kent

Steeds meer aankopen gaan via het internet en er is een wildgroei aan webshops. Benader een webshop zoals een normale winkel. Als u voor het eerst iets bij een winkel koopt zult u niet snel vooraf een betaling willen doen, zonder dat u zeker weet dat u uw aankoop ook daadwerkelijk heeft. Bestelt u dus voor het eerst in een webshop die u niet kent, overweeg achteraf te betalen. Is dat niet mogelijk? Kies een andere webshop. Sommige betaalproviders (Paypal, veel Credit Card maatschappijen) garanderen dat winkeliers die hun dienst gebruiken daadwerkelijk leveren. Zij betalen u het bedrag terug als dat niet gebeurt. Gebruik eventueel een dergelijke provider als achteraf betalen niet mogelijk is (lees goed de voorwaarden!).

Bankgegevens en wachtwoorden worden nooit gevraagd, nooit, dus echt nooit!

Banken en andere betalingsmaatschappijen zullen nooit per e-mail vragen om ‘uw gegevens te verifiëren’ of ‘wegens een update opnieuw aan te melden’, niet eens misschien. Ze zullen het simpelweg niet doen. Krijgt u dus per e-mail een dergelijk verzoek of komt u op een website waar dat opeens moet: niet doen. Als u gaat inloggen bij uw bank of een andere betalingsprovider, controleer dan op de URL klopt. Dit is vaak te controleren als de verbinding versleuteld is en het beveiligingscertificaat is uitgegeven voor de juiste organisatie

Lees uw facturen en weet wat u bestelt

Spookfacturen of acquisitiefraude zijn een erg populair fraudemiddel. Ook hier geldt een simpele regel. Doe wat u normaal op straat of met gewone post zou doen. Als u het niet vertrouwt, betaalt u niet. Kijk of een factuur de bedrijfsgegevens van uw leverancier bevat, controleer of u het betreffende product daadwerkelijk afneemt. Twijfelt u? Neem contact op met uw daadwerkelijke leverancier.

Maak niet zomaar overal een account aan

Veel webshops willen graag dat u een account aanmaakt als u een bestelling doet. Zo kunt u in de toekomst makkelijker bestellen is het argument. Dit is inderdaad waar, u krijgt echter ook in de toekomst een nieuwsbrief, maar dat is op zich niet erg. Belangrijker is dat uw adresgegevens, uw wachtwoord en uw gebruikersnaam (vaak uw mailadres) bij nóg een organisatie bekend zijn. Gebruikt u hetzelfde wachtwoord bij meerdere sites dan bent u kwetsbaar omdat deze databases van bedrijven interessante informatie voor hackers bevatten en dus vaak gestolen worden. Gebruikt bijvoorbeeld hetzelfde wachtwoord bij uw Pizza-koerier als bij Facebook?

Meld fraude altijd!

Bent u opgelicht? Doe aangifte! Komt u fraude namens een bank tegen, meld dit bij de betreffende bank. Krijgt u een spookfactuur of acquisitiefactuur? Maak hier melding van bij het steunpunt acquisitiefraude.

Bron: vip.nl