Waarschuwing: Giftige stoffen in namaak make-up

Voordeelwinkels zoals Action, Big Bazar en Op=Op voordeelshop, verkopen tegenwoordig de high-end make-up merken zoals MAC, Dior en Calvin Klein voor een spotprijs. Maar de keerzijde is dat je niet weet of het originele product is, of namaak. De namaak producten zijn namelijk ook in omloop. En die kunnen behoorlijk schadelijk voor je zijn. Wil je meer hierover weten? Lees dan verder!

Het is niets nieuws dat voordeelwinkels zoals Big Bazar make-up van grote merken in de schappen liggen. Maar kijk uit dat je geen neppe versie koopt! In het Britse dorp Nuneaton is namelijk een groot hoeveelheid nepproducten van MAC verkocht. Deze producten zijn niet alleen goedkoper dan het echte merk, maar ook erg slecht voor je. Ze bevatten namelijk zeer hoge hoeveelheid van giftige stoffen. Met ernstige gevolgen..

Een vrouw in Nuneaton kreeg namelijk een aparte huiduitslag van het product. Toevallig na het gebruik van een nepproduct van MAC.

Na een bezoekje van de keuringsdienst bleek dat de winkel vol lag met neppe make-up producten zoals lipgloss, oogschaduw, eyeliner en gezichtspoeders. Onderzoek wees uit dat er negentien keer meer de toegestane hoeveelheid zware metalen – koper, cadmium en lood in zat. Deze grote hoeveelheden kunnen zorgen voor een verhoogde bloeddruk, geheugenverlies, concentratie problemen en zelfs vruchtbaarheidsproblemen.

Nu is nog niet duidelijk of er ook sprake van is in Nederland, maar pas voor de zekerheid goed op. Check altijd de verpakking van de producten en het internet, merken als MAC en Dior hebben namelijk nooit zulke kortingsacties. Wil je zekerheid? Koop dan je make-up gewoon bij de drogist.